djembé

vanaf 6 jaar


privéles


te volgen als groepsles

Hardinxveld


Voor wie?

Altijd al iets met drums en slagwerk willen doen? Of wil je samen met anderen een krachtig ritme neerzetten? Ontdek de djembé, de Afrikaanse trommel, en maak kennis met het ritme van de aarde. Doordat onze lessen op de wensen en behoeften van de leerling worden afgestemd, kan iedereen vanaf 6 jaar bij ons djembéles in Hardinxveld volgen. Ervaring is niet nodig, want het ritme krijgt vanzelf een plek in je hoofd.

Bij De Popschool vinden we het belangrijk dat je plezier hebt en muziek maken ontspannend is. Het is onze taak jou te stimuleren en te motiveren om zoveel mogelijk over het instrument te leren en alle mogelijkheden ervan.  

Type muziekstijl

De djembé is officieel meer gericht op de Afrikaanse muziekstijl, maar kan uiteraard ook worden ingezet als begeleidingsinstrument in een akoestische setting. Het instrument wordt graag ingezet bij kampvuren, huiskamerconcerten en sfeervolle bandjes op straat. Je kan dus wel zeggen dat de djembé een heel gezellig instrument is!

Voordelen van djembéles bij De Popschool

Wij begeleiden en ondersteunen met veel plezier en vol passie iedere leerling om op professionele wijze zijn of haar persoonlijke doel te bereiken. Of djembé spelen nu een hobby is of je naar een uitvoering wilt toewerken: samen stippelen wij een route uit die het beste bij jou past.

  • Individuele en professionele coaching en begeleiding
  • Volledig op maat gemaakte lessen 
  • Een perfectie locatie voorzien van alle faciliteiten om jouw leerproces te ondersteunen
  • Vele extra’s, zoals bandlessen van professionele muziekdocenten
  •  

Inhoud van de lessen

Tijdens de djémbelessen leer je de prachtige, traditionele ritmes uit West-Afrika en over de achtergrond van het instrument, het land en de muziekcultuur. Jazeker, na slechts één les heb je het Afrikaanse ritme al te pakken.

Aspecten die tijdens de djembélessen aan bod komen:

  • Diverse ritmes 
  • Techniek, zoals slap, toon en bas
  • Houding en de stand van de djembé 
  • Dynamiek, vrij soleren en ritmegevoel
  • Samenspel en individuele speeltechnieken

Lesduur en kosten

Djembéles wordt zowel als privéles als in groepsvorm gegeven. Elke les duurt minimaal 30 minuten. Het is mogelijk om een (half) jaar lang wekelijks of om de week te lessen. Of je bepaalt zelf via ons online roostertool hoeveel lessen je wilt volgen. De kosten per les zijn afhankelijk van het totaal aantal af te nemen lessen en de frequentie ervan.

Ga naar de tarieven voor alle informatie.

Wil je liever een cursus volgen? Dat kan ook! Djembé wordt ook in de vorm van een zesweekse cursus gegeven. Ga naar ‘cursus djembé’ voor meer informatie en de tarieven.

Docenten en Locaties

Bekijk ook deze lessen

reacties van cursisten

Volg jij dit vak? Help andere cursisten om een goede keus
te maken en schrijf een korte recensie/review!